Tunnistatko nämä kasvikset?



Alle on koottu tietoa näistä tutuista ja tuntemattomista kasviksista




Kyssäkaali eli kaalirapi on suomalaisistakin ruokapöydistä tuttu kaalien sukulainen. Kyssäkaali on raikkaan makuista. 

Raasta kyssäkaalia salaattiin tai pilko naposteltavaksi. Kyssäkaalista tulee herkullista myös pannulla kypsentäen. 

Kyssäkaalissa on muiden kaalien tavoin runsaasti C-vitamiinia. Jo 100 g sisältää 80% päivän saantisuosituksesta.  

Kyssäkaalissa on kalsiumia, kaliumia ja muita hivenaineita. Värikäs kuori (kyssäkaaleja on myös violetteina) sisältää karotenoideja, jotka ovat terveelle elimistölle 
välttämättömiä rasvaliukoisia antioksidantteja. 
Lähde: fineli.fi ja Satokausikalenteri 

 Resepti: Kotilieden Sadonkorjuukeitto





Tamarillo on tomaatinsukuinen, alun perin Perusta kotoisin oleva koisokasvi. Tamarilloa on vaihtelevasti saatavilla suomalaisista kaupoista. 

Tamarillo on toiselta nimeltään tomatillo ja onkin sisältä hyvin tomaatin kaltainen, niinpä sitä kutsutaan myös puutomaatiksi. 

Tamarillon sisus maistuu kirpeältä ja makealta, ehkä hieman suolaiselta. Tamarillon kuori on kitkerää. 

Tamarilloa voi käyttää tomaatin tavoin salaatteissa tai kypsentää uunissa. Tamarillo sopii myös jälkiruokiin. Tamarillo on sen verran harvinainen Suomessa, ettei sitä löydy Finelistä (Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen elintarvikkeiden koostumustietopankki). 

Lähde: Anna.fi ja Satokausikalenteri






Munakoiso on tamarillon tavoin koisokasvi. Munakoiso on tavallisesti pitkulainen, lähes musta kasvis. 

Kuvan pyöreä lajike on todennäköisesti nimeltään rosa bianca. Munakoisoja on monen muotoisia ja värisiä. 

Munakoison voi paistaa, grillata tai kypsentää uunissa. Munakoisosta syntyy herkullinen libanonilaisen keittiön baba ganous -tahna. Munakoisosta syntyy myös tunnettu pasta alla norma. 

Munakoisossa on mm. kaliumia sekä runsaasti kuituja. 

Lähde: fineli.fi





Muista osallistua haasteeseen! Vastaa kyselyyn ja osallistut kasviaiheisten palkintojen arvontaan!








Kommentit